You are currently viewing A természet ereje, a teafa

A természet ereje, a teafa

A természet megannyi kincset tartogat nekünk, amelyek egy részét érdemes használni és a javunkra fordítani. Az illóolajok is ebbe a kategóriába tartoznak, melyeket az emberiség már évezredek óta használ. Tapasztalati úton betegségek gyógyítására és a szépségápolásban is kiemelt szerepük volt és van is napjainkig. 

Az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan megannyi illóolaj gyógyhatását klinikailag is igazolták, míg más növényi olajok esetében cáfolatok születtek. 

A teafaolaj bizonyítottan jótékonyan hat, több bőrgyógyászati és kozmetikai problémára. 

A teafaolajat a Melaleuca Alternifolia észak – ausztráliai őshonos cserje leveleiből és rügyeiből gőzdesztillációval nyerik ki. A Melaleuceae nemzetségbe tartozó fának több mint 300 fajtája van, de csak a Melaleuca Alternifolia-ról mutatták ki, az antibakteriális és gombaölő hatását.

A teafa olaja nagyon sokoldalúan használható alapanyag. Különösen hatékony a Staphylococcus aureus baktérium, a gombák és a Trichomonas élősködő ellen. Az ausztrál kontinensen elsősorban fertőzésellenes, azon belül is a fül-orr-gége-, a légzőszervi, a bőr- és a húgyúti (colibacillosis) fertőzések elleni hatásáért alkalmazzák.

Összetételét tekintve több mint 50 természetesen előforduló vegyületből áll, fő alkotórészei: (+)-terpinén-4-ol (kb. 40%), α-terpinén (kb. 20%), terpinolen (3-4%), terpineol (3-4%), pinén, mircén, fellandrén, p-cimén, limonén, 1,8-cineol.

Milyen problémák kezelésében érdemes a teafaolajat alkalmaznunk? A teafa olaja a legérzékenyebb bőröket sem irritálja, ennek ellenére nagy koncentrációban óvatosan kell vele bánni. A száj közvetlen közelében illetve szemek környékén ne alkalmazzuk. Tisztán irritatív, allergiás bőrreakciót válthat ki.  Kifejezetten irritációra hajlamos a bőrnél hígítva érdemes használni. Külsőleg alkalmazzuk, belsőleg, kizárólag orvosi felügyelet mellett.  

Főbb alkalmazási területek bőrfelszínen: 

-Felületes bakteriális bőrfertőzések

-Vírusos bőrbetegségek

-Körömgomba és lábgomba

-Parazitás bőrfertőzések

-Pattanásos, aknés gyulladt bőrök

– Túlzott faggyútermelés

-Seborrhoeas bőrgyulladás

-Sebgyógyulás

Kínálatunkban egyedülálló Courtin teafaolajos gyógyhatású termékcsaládot találsz, mely a legtöbb bőrproblémára hatásos megoldást nyújt. A különböző tisztítógélektől kezdve, a tonikonon át, a hámlasztáshoz használt scrub és peeling. Az ápoláshoz ajánljuk a 24 órás ultrakönnyű krémet, illetve kéz és lábápoláshoz is talál megfelelő terméket.