Arcápolás

Sokan azt hiszi, hogy a bőrük egészségéért mindent megtettek, ha arckrémet használnak. Ez azonban korántsem elegendő.

A saját arcbőrünknek megfelelő mindennapos ápolását meg kell tanulni, ez sajnos nem megy magától, hacsak nem vagyunk magunk szakemberek. Úgy gondoljuk akkor tudunk a legtöbbet tudjuk magunkból, ha ismerjük a bőrtípusunkat. A diagnosztizálást minden esetben bízzunk kozmetikus szakemberre. (Figyelem! Bőrtípusunk a kor előrehaladtával változik.) Csak ezután tudunk a bőrtípusunkhoz illő arcápolókat választani.

Akkor tud jól, és mélyen felszívódni a bőrtípusnak és napszaknak megfelelő krém, ha előkészítettük annak befogadására. Az első  legfontosabb lépés a bőrápoló rutinunk megkezdéséhez a sminkünk eltávolítása, és hogy megtisztítsuk a bőrünket a napi szennyeződésektől.

Ehhez többféle arctisztító készítményünk közül válogathat, akár arclemosótej, vagy tisztítóhab esetleg tisztítógél között. Ahhoz, hogy valóban sima bőrt kapjunk, feltétlenül fontos, hogy hetente egyszer radírozzuk, peelingezzük le a bőrünket. Ezzel nemcsak a krémek felszívódását segítjük, hanem a bőr légzését is fokozzuk.

Vannak azonban olyan életszakaszok (vizsgaidőszak, betegség, túlhajszolt életmód, stressz stb.), időszakok: például napozási időszak, síelés, erőteljesebb sport, tavasz kezdete, amikor már nem elegendő a napi rutin, hanem különleges bánásmódot igényel a bőrünk. Értjük ezalatt a speciális hatóanyagokat, melyeket ampulláink, szérumaink tartalmaznak, melyet célzottan bőrtípusnak megfelelően gyártanak.

Amennyiben szeretnéd szakember véleményét kikérni a bőrtípusodnak meghatározásához, megfelelő készítmények kiválasztásához akkor fordulj hozzánk. Várunk Téged a Lanèche Szépségklinikán!