Hogyan őrizzük meg a szempillák egészségét?

Hogyan őrizzük meg a szempillák egészségét?

A szempilla egészségének megőrzéséről egyre több szót kell ejtenünk!

A hétköznapi gyakorlatainkban nemcsak a mindennapos szempillafestés van jelen, hanem nagyon sokan élünk műszempillával, liftinggel és/vagy tartós festéssel.

A legtöbb hölgy sminket használ a mindennapi életben, smink nélkül ki sem lépnek az utcára. A szemceruzák, szemhéjporok azonban eltömítik a szempilla szőrtüszőinek kivezető nyílását, még ha esténként tökéletesen le is mossuk a sminkünket. A szempilla lifting és a tartós festék is megfelelő ápolás nélkül szárítja, vékonyítja a pillákat úgy, ahogy a nyári időszakban a klóros/sós víz és az erős UV-A és B sugárzás is.

A műszempilla értelemszerűen plusz súlyt helyez a szőrszálakra, mely, ha nem elég erős nem tart olyan szépen.

A szempilláknak, ugyanúgy ahogy a hajunknak és bőrünknek is szüksége van rendszeresen intenzívebb táplálásra. Jót tesznek különféle pakolások, hajerősítők, balzsamok.

Mivel a tekintetet jelentősen befolyásolja a szép hosszú pilla, a szempillánk is megérdemli az extra törődést.

A hajunkat és testünket borító szőrzet javarészt keratinból áll. A szőr erősödését, növekedését, a tüszők védelmét különböző vitaminok, ásványi anyagok alkalmazása tudja a legjobban segíteni.

A haj, szőr vitaminjának nevezett biotin (H) és B5 segítik a keratin képződését a szervezetben, ami azért nagyon fontos, mert ez a fehérje a hajunk és a körmeink építőanyaga. Hiányára figyelmeztethet az erős hajhullás, a körmök töredezése vagy a bőrszárazság. A szőrtüszők és hagymák növekedését a vérkeringés fokozásával a koffein tudja hatásosan serkenteni, ezért egyetlen szempillanövesztő szérumból sem hiányozhat.

Az E-vitamin is különösen fontos antioxidáns, mely nemcsak belülről támogatja a szervezetünk egyensúlyban tartását, hanem kívülről is. Megelőzi a haj és szőr hullását, mert semlegesíti a szabadgyököket. Használatával a szempillák puhábbak és fényesebbek lesznek.

Mindezek a hatóanyagok a hyaluronsavval kiegészítve megtalálhatóak a

Marie Christine szempillanövesztő szérumjában!

Ajánlott az első két hétben naponta kétszer használni reggel és este, majd a későbbiekben folyamatosan legalább napi egyszer. Rendkívül gyors és könnyű a használata, mivel a szempillák tövét kell bekenni a vékony kis tusecsettel. Nem hagy zsírfényt a bőrön, könnyen felszívódó formula. A száradást (pár perc) követően akár sminkelhetünk is rá.

A szempillák növekedésnek indulnak, erősebbek lesznek és természetes ragyogásuk is fokozódik. A Marie Christine szempillanövesztő szérumja nem tartalmaz tartósítószert, illatanyagokat, színezékeket. Parabénmentes, hipoallergén szérum!

Vélemény, hozzászólás?