You are currently viewing Fényvédelemre fel!
Applying suntan lotion on the face

Fényvédelemre fel!

A nap jótékony D vitaminnal táplálja bőrünket, amelyek fontosak sejtjeinknek és immunrendszerünknek. Ezt mindenki jól tudja, ennek ellenére egy nagyon fontos dologról rendszeresen hajlamosak vagyunk megfeledkezni; mégpedig bőrünk valódi védelméről!

Miért fontos a fényvédelem?

A káros UV sugarak felelnek a ráncok és pigmentfoltok 80%-áért. Ennek követkeménye, hogy ha nem használsz minden nap fényvédőt, akkor kiteszed a bőrödet a károsodásnak. Sokan azt hiszik, hogy fényvédelem csak akkor fontos, ha tavasz vagy nyár van, esetleg az ember napozik. Viszont ez nem igaz…­

Minden nap kell fényvédőt használni!

Mi az SPF?

SPF = Sun Protection Factor, azaz „fényvédő faktor“. Az SPF érték azt mutatja, hogy mennyivel tovább tartana leégned az adott fényvédőt használva, mint anélkül. Például 10 perc alatt égnél le, akkor egy 30 SPF napkrémmel 10×30=300 percig tartózkodhatsz a napon leégés nélkül.

Mi a különbség az SPF 30 és az SPF 50 között?

A 10-es faktorszámú termék az UVB-sugárzás 90%-a ellen véd, a 30-as faktorszámú az UVB-sugárzás 97%-át, az 50-es faktorszámú termék pedig az UVB-sugárzás 98%-át szűri ki. Ezért a megfelelő termék kiválasztásakor vegye figyelembe bőre igényeit. Erősen pigmentált bőr esetén például biztonságosabb az SPF 50 használata.

Melyiket válasszam?

Minden bőrtípusra alkalmazhatjuk, de elsősorban a világos bőrűeknek, leégésre hajlamos embereknek javasoljuk, akik valóban érzékenyek és bőrpírre hajlamosak! A naptejek nemcsak ápolják, de hidratálják is a bőrünket, megakadályozzák a pigmentfoltok kialakulását és emellé még vízállóak is, tehát elég egyszer használni őket. Ráadásul fotostabil, azaz a napfény és hő hatására nem kezdenek el bomlani, mint más napvédő krémek. A naptejek színtelenek, így nem kell azon aggódni, hogy meglátszik használat után bőrünkön míg az fel nem szívja. Egyáltalán nem ragadnak és bőrirritáció mentesek, így a kisgyermekek is bátran használhatják.

Használj te is professzionális napvédő krémet önmagad ápolásáért! Tegyél a bőrödért! Válaszd a Lanèche-t!

Fényvédő hab SPF 30

A Lanèche SPF 30-es faktorú vízálló fényvédő habja optimális védelmet nyújt a káros UVA és UVB sugárzásokkal szemben. A könnyű állagú habot egyenletesen lehet felvinni a bőrre, hamar beszívódik, nem hagy zsírfényt a bőrön. E-vitamin tartalmánál fogva védi a bőrt a korai öregedéstől.

Kiszerelés: 150ml

Fényvédő hab SPF 50

A Lanèche SPF 50-es faktorú vízálló fényvédő habja optimális védelmet nyújt a káros UVA és UVB sugárzásokkal szemben. A könnyű állagú habot egyenletesen lehet felvinni a bőrre, hamar beszívódik, nem hagy zsírfényt a bőrön. E-vitamin tartalmánál fogva védi a bőrt a korai öregedéstől.

Kiszerelés: 150ml