You are currently viewing Tartós szőrtelenítés: IPL vagy elektrolízis, melyiket mikor érdemes használni?

Tartós szőrtelenítés: IPL vagy elektrolízis, melyiket mikor érdemes használni?

Az IPL technológiát (fényterápia) általában a test nagyobb felületein alkalmazzuk, például lábon, karon, hónalj, fazon, stb. míg az elektrolízissel célzottan pontszerűen dolgozunk, olyan zavaró helyeken, mint az áll, ajak felett, stb.  

Az IPL (Intense Pulse Light), azaz intenzív pulzáló fényű besugárzást jelent. A fény nagy energiasűrűségű, melyet az eszköz villanásokban ad le.  A technológia röviden az ismert fizikai folyamat alapjaira épül, hogy a fény a világos felületről visszaverődik, míg a sötétebb felületeken elnyelődik.  Így a kezeléshez az az ideális állapot, ha minél sötétebb a szőrszál és minél világosabb a bőrszín, annál jobb eredményt tudunk elérni, mert a fényimpulzusok elnyelődése így a legoptimálisabb.

Sokszor felteszik a vendégeink a kérdést, hogy miért szükséges több alkalommal ismételni a kezelést, ha a fény hatására a szőrszál elhal és nem nő többet?

Ennek oka, hogy a szőr növekedésének többféle fázisa van: növekedési (anagén) fázis; átmeneti (katagén) fázis; nyugalmi (telogén) fázis.

Az IPL -el végzett kezelések csak a növekedési fázisban lévő szőrszálakon végezhetők eredményesen. A testünket borító szőrszálaknak átlagosan 20-30%-a van növekedési fázisban, a többi pihen. Ezért területtől és egyéntől függően eltérő, de minimum 4 alkalomra biztos szükség van.

Nagy felületeken jelenleg ez a leghatásosabb és eredményesebb szőrtelenítés! Egyszerre kb. 4cm2 felületet tudunk kezelni, így gyors a kezelés. Tartós, hosszútávú megoldást jelent, és nem okoz semmilyen fájdalmat. Az év legtöbb szakában alkalmazható, kivéve a nyári napozási időszakot, hiszen ilyenkor a bőr színe barnább és kevésbé hatékony az IPL.

De mit lehet tenni a világosabb vagy ősz és erős szőrszálakkal a sötét bőrökön?

Az elektrolízis erre nyújt kiváló alternatívát.

A legtöbb esetben az arcon, állon, ajak felett javasoljuk, az esztétikailag nagyon zavaró, látható szőrszálak eltüntetésére. Az elektrolízis eljárás lényege, hogy mikrótű segítségével áramot vezetünk a szálak mentén a szőrtüszőbe, melynek a hegyénél ponthő keletkezik és ez elpusztítja a szőr hagymáiban a növekedésért felelős sejteket, így az nem képes több szőrszálat létrehozni.

Mivel az elektrolízisnél minden egyes szőrtüszőt egyesével kezelünk, ezért kisebb felületek szőrtelenítésére alkalmazzuk. Ezt a technológiát nagy sikerrel alkalmazzuk ott ahol az IPL-t a sötét bőrszín vagy a világos szálak miatt nem lehet használni. Ezenkívül nagy előnye, hogy egész évben végezhető. A bőr és a szőrszál színe nem befolyásolja a kezelés eredményességét. Mindkét technológiával végzett kezelés tartós.

A Lanèche Szépségklinikán minkét tartós szőrtelenítési eljárást professzionális szakemberek végzik, így a végeredmény garantáltan tökéletes lesz.

Vélemény, hozzászólás?